Øreakupunktur – forskning

Mange tror umiddelbart at øreakupunktur er “hokus-pokus” eller en alternativ behandling baseret på skæv overtro. Men Auriculoterapi er videnskabeligt baseret på mere end et halvt århundredes forskning.

Auriculoterapi er den nyeste form for øreakupunktur og stammer fra Frankrig med begyndelse ca 1950 – den franske ingeniør, biolog og læge Dr. Paul Nogier har igennem en længere årrække forsket, udviklet og kortlagt ørets akupunkturpunkter. Paul Nogier brugte de sidste 45 år af sit liv på at give øreakupunktur et solidt videnskabeligt grundlag gennem sin forskning og forfatterskab. Siden har andre forskere fortsat udviklingen, bl.a. hans egen søn Dr. Raphaêl Nogier.

Dr. Poul Nogier fandt frem til at samtlige organer i kroppen er repræsenteret i øret. En spænding, skade eller overbelastning i kroppen vil således give et “sygt” punkt i øret. Ud fra denne opdagelse kortlagde han hele kroppen i øret. Behandleren kan ved hjælp af dette microsystem finde og behandle de punkter eller områder som svarer til spændinger, smerter eller belastninger i kroppen. På mange måder kan det sammenlignes med principperne i zoneterapi, blot der i auriculoterapi (øreakupunktur) arbejdes med zoner, nervebaner og punkter i øret og der behandles med små nåle som kan give en meget præcis behandling i det “syge” punkt.

Dr. Paul Nogier var i 1996 indstillet til ”Nobel Prisen i medicin” på grund af sine forskningsresultater, men han døde desværre i juni 1996 inden prisen blev fordelt og var derfor kun med i opløbet til udvælgelsen. Auriculoterapien blev i 1990 anerkendt af WHO (Verdens Sundheds Organisationen) som et diagnostik- og behandlingsredskab. Metoden er blevet så anerkendt i Frankrig, at mange franske praktiserende læger anvender øre-akupunktur i deres praksis.

Af: Heidi Jacobsen