Traumer

Traumer er psykisk overbelastning, hvor oplevelser eller indtryk har været grænseoverskridende og overrumplende – og det kan resultere i vedvarende symptomer, hvis der ikke sker en bearbejdning med det samme. Symptomerne kan være mange, og forskellige fra person til person, men nogle kan være: Påtrængende erindringsglimt, Konstant være på vagt, Overdrevne følelsesreaktioner, Mareridt, Angst, Hukommelsessvigt, Psykosomatiske sygdomme, Depression, Kronisk udmattelse, dårlig evne til at knytte sig til andre.

Traumatiske oplevelser kan og skal bearbejdes, da psyken har lidt overlast – såvel som en ryg må behandles, når den har lidt overlast..! Mennesker reagerer forskelligt, og det er meget forskelligt fra person til person, hvilken karakter en hændelse skal have for at være traumatiserende. Der kan være tendens til at sammenligne og ikke tage situationen alvorligt med begrundelsen “andre har jo været udsat for noget meget værre, og klarer sig fint”. Det er altid den enkeltes oplevelse og reaktioner, der må afgøre hvornår noget er traumatisk!!

Ofte bliver man “forfulgt” af et traume, og det får forskellige konsekvenser ind over ens liv. Igennem terapi er det muligt at lære at leve med traumet på en ny måde. Det kan naturligvis ikke lade sig gøre at slette det, der er sket, med der kan ændres på hvordan det fylder nu og fremover. Generelt er det en fordel at tage hul på behandlingen af traumet så tidligt som muligt, men ofte er traumatiske oplevelser af ældre dato, og der er der også mulighed for hjælp og forandring.

Søg traumebehandling nu

Har du traumatiske oplevelser i din livsbagage? Uanset om de ligger langt nede i bagagen eller om du har været udsat for noget traumatisk for nyligt – så søg hjælp nu! Traumatiske oplevelser forsvinder ikke af sig selv ud af dit sind og din krop. Du har brug for behandling.

Ring til mig på 60686088 eller tryk kontaktknappen over mit billede og skriv mig en mail, så vender jeg tilbage snarest!

Jeg har stor erfaring i at arbejde med traumatiske oplevelser og posttraumatisk stress. Jeg hjælper også gerne dig! Jeg befinder mig i Randers, så bor du i Østjylland eller indenfor en afstand du selv finder overskuelig, så kontakt mig. Du er meget velkommen, og jeg vil gøre hvad jeg kan for at du kan få en tryg og god helingsproces.

Af: Heidi Jacobsen