Manglende mening med tilværelsen

Livet kan nogle gange opleves meningsløst. Mange eksistentielle spørgsmål kan fylde tanker og sind – Hvad er jeg her egentlig for? Hvem er jeg overhovedet? Har jeg nogen berettigelse hvis jeg ikke udretter noget særligt? Hvad er meningen med mit liv? Hvad sker der når jeg dør?…. osv? Mange oplever det svært at finde en mening med livet. Følelsen af meningsløshed kan dræne livslyst og livsglæde og istedet fremkalde ligegyldighed og håbløshed.

Ethvert menneske søger efter en mening med tilværelsen – nogle mere bevidst end andre.  Det er derimod forskelligt, hvor vi søger efter mening. Almindeligt er det dog at fokusere på karriere, job, materielle goder, parforhold, børn, venner … alt sammen noget, som de fleste mennesker sætter på dagsordenen for, hvad de ønsker sig med deres liv. Men hvad så, når disse ting ikke lykkes efter ønske? – eller hvad når det lykkes, men alligevel dukker følelsen af meningsløshed op? Mange mennesker søger også mening i den åndelige dimension – åndelig søgen, søgen efter en større dimension, en dybere mening med tilværelsen ligger latent i ethvert menneske, og kommer til udtryk på forskellig måde og i forskellig grad. Der findes et væld af tilbud indenfor det åndelige og alternative område. Men hvad så, når det viser sig at det alligevel heller ikke rigtigt giver mening?

Disse ting kan der arbejdes med i terapi. Du kan få hjælp til at finde større klarhed omkring, hvad der faktisk giver dit liv mening, og hvad du ønsker det skal være – for at du kan blive i stand til at træffe meningsfulde valg og gode beslutninger for dit eget liv – og for at du må finde frem til et mere meningsfyldt liv.

Af: Heidi Jacobsen