Dårligt selvværd

Selvværd handler om den værdi man tillægger sig selv som menneske. Et sundt selvværd indebærer at man kan elske, respektere og anerkende sig selv – og acceptere egne stærke og svage sider. Det kan være en stor udfordring at lære kunsten at leve “ligeværdigt” dvs at tillægge sig selv og andre lige høj værdi, og leve i respekt og anerkendels overfor både sig selv og andre.

Selvværd – ude af balance

Lavt selvværd indebærer oftest utilstrækkelighedsfølelse, skyldfølelse og andre nedbrydende følelser. Et dårligt selvværd skaber nemt en usund binding og afhængighed af andre mennesker, som bl.a. kan komme til udtryk ved:

  1. tendens til at sammenligne sig med andre.
  2. at blive styret af andres forventninger.
  3. frygt for hvad andre tænker og mener.
  4. at gå efter andres anerkendelse og bekræftelse.
  5. fokus på at tilfredsstille andres ønsker og behov, undertrykke egne.
  6. tilbageholdelse af egne meninger, usikkerhed
  7. angst for at begå fejltagelser
  8. kritisk holdning overfor både sig selv og andre

Lavt selvværd kan nemt være medvirkende til andre psykiske problemer, som depression, udbrændthed, spiseforstyrrelser eller problemer i parforholdet eller på jobbet – i det hele taget kan selvværdsproblemer være invaliderende og forhindre god og sund livsudfoldelse.

Lavt selvværd – få hjælp til et stærkere selvværd

Igennem terapi er det muligt at opbygge et sundere selvværd og finde nye måder at forholde sig til sig selv og andre.

Oplever du begrænsninger i dit liv pga dårligt selvværd? Ring til mig på 60686088 og få en uforpligtende snak, hvor jeg gerne hjælper dig med at afklare om du har brug for hjælp og hvordan jeg kan hjælpe dig. Eller klik dig ind på kontaktknappen over mit billede og skriv mig en mail, så vender jeg tilbage til dig snarest.

Jeg har stor erfaring i at arbejde med selvværds problematikker hos mennesker i alle aldre. Det er aldrig for sent at styrke dit selvværd! Og tro mig – DU ER DET VÆRD!

Min praksis ligger i Randers, så bor du i Østjylland eller inden for en afstand du selv finder rimelig, er du hjertelig velkommen i terapi hos mig! Jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at vores bekendtskab gør at du går herfra med et stærkere selvværd og større muligheder for at få optimalt udbytte af dit liv.

Af: Heidi Jacobsen