ACT – kognitiv terapi

ACT er nyeste bølge indenfor kognitiv terapi. ACT handler om at lære at acceptere og leve med sig selv, egne følelser og tanker – lære at være sammen med sig selv og rumme sig selv – for derudfra at kunne være sammen med sin omverden på bedste vis.  ACT handler også om at blive mere bevidst om sine egne livsværdier og indrette sit liv derefter, for dermed at få større tilfredshed i sit liv. ACT retter sig imod at få større nærvær og tilstedeværelse i sit eget liv og dermed også i sine relationer.

Kognitiv terapi

Kognitiv terapi har generelt fokus på tankemønstre. Der farer mange tanker igennem hovedet på os, som kommer og går helt automatisk. Negative automatiske tanker har ofte tendens til at køre i nonstop rutefart og kan stjæle rigtigt meget opmærksomhed og energi fra os. Negative tankemønstre har stor indflydelse på følelsesliv og adfærd. De kan hænge sammen med bestemte situationer eller bestemte relationer.

Igennem kognitiv terapi kan du finde større frihed til at leve dit liv uden så stor indflydelse fra dine negative automatiske tankemønstre.

Fylder negative tankemønstre for meget i dit liv? Ring til mig på 60686088 eller tryk kontaktknappen over mit billede og skriv mig en mail. Jeg finder en hurtig tid til dig.

ACT og mindfulness i Randers

Jeg kombinerer gerne kognitiv terapi ud fra ACT med mindfulness øvelser. Se også min side om Mindfulness

Velkommen til personlig udvikling i min praksis i Randers – det er nemt at komme hertil fra hele Østjylland.

Af: Heidi Jacobsen