Hvordan foregår terapi

Det kræver tillid at lukke et andet menneske ind i personlige problemstillinger. For at skabe en tryg, åben og tillidsfuld atmosfære i terapirummet, giver jeg altid rum for at den enkelte kan stille spørgsmål og give udtryk for særlige ønsker og behov. Dette finder sted i første samtale og løbende efter behov.

Ved første samtale vil jeg forsøge at spore mig ind på problemfeltet, og der laves aftaler om det videre forløb. Hvor langt et forløb skal være og hvor ofte det er hensigtsmæssigt at mødes, vil være afhængigt af problemstilling.

Terapi – alene eller sammen?

Det er muligt at gå i terapi som individuel person, par eller familie – eller der kan ønskes gruppeterapi. Det afhænger af problemstillingen, hvad der er mest hensigtsmæssigt. Jeg vejleder gerne, hvis du er i tvivl om hvad du skal vælge.

Terapi hos mig er først og fremmest samtaleterapi, men jeg inddrager tegneterapi, drømmeterapi og forskellige andre virkemidler – udfra hvad jeg finder relevant, og hvad den enkelte har lyst til og trives med.

Igennem et terapeutisk forløb er målet, at den enkelte bliver udstyret med nye værktøjer, får styrket og udviklet sine ressourcer, og finder frem til større selvindsigt, for at kunne tackle sit liv på nye og bedre måder.

Af: Heidi Jacobsen