Parterapi

Parterapi er en mulighed for at udvikle og styrke jeres parforhold – både når parholdet går godt, og når der er problemer.

I er velkomne i parterapi hos mig i Randers. Jeg har mere end 10 års erfaring med parterapi, og har hjulpet mange par i Østjylland. Jeg kan i de fleste tilfælde finde en hurtig tid til jer – ring 60686088 eller tryk kontaktknappen over mit billede og send mig en mail, så vender jeg tilbage snarest!

Parterapi – når der er udfordringer i parforholdet

Parforholdet kan til tider være en stor udfordring, og det er nogle gange nødvendigt at gøre en indsats for at bevare eller genoprette kærlighedsforholdet. I parterapi kan der blandt andet arbejdes med:

– kommunikationsproblemer og konflikter

– manglende samhørighed og nærhed

– det sexuelle samliv

– jalousi, utroskab

– udvikling af større gensidig forståelse og støtte

– lære at bruge forskelligheder som noget positivt

– barnløshed, adoption

Parforholdet er vel den mest fantastiske ramme for at vi kan opleve de største glæder – det at dele livet med et andet menneske er noget helt fantastisk – men det stiller os også i en sårbar position, når vi åbner os og deler noget af det dybeste af os selv med hinanden. I parforholdet kan vi støtte og glæde hinanden – men det er også der, vi kan komme til at såre hinanden dybest.

[DKB url=”https://heidijacobsen.dk/kontakt/” text=”Få hjælp nu” title=””   width=”160″ opennewwindow=”no”    textcolor=”#ffffff”]

Parforholdet under pres

Der kan opstå mange forskellige hindringer for glæden og livet i parforholdet. Det kan være forskellige forventninger til hvordan hverdagen skal prioriteres og tilrettelægges, hvordan og hvor meget vi skal være sammen. Der kan opstå konflikter omkring mange ting, som kommer til udtryk i skænderier eller tavshed og dårlig stemning. Det kan være problemer omkring børn og børneopdragelse – det kan være det seksuelle samliv, der er svært – det kan være problemer relateret til arbejde eller omgangskreds, der kommer til at fylde meget. Eller der kan ske pludselige hændelser/forandringer som presser parforholdet. Eller noget helt andet…

I alt for mange parforhold mangler der liv, nærhed og glæde, som ellers gerne skulle kendetegne et godt og varmt parforhold. I stedet opstår en situation, hvor vi ligeså stille kommer til at leve ved siden af hinanden, men ikke sammen – det kan meget nemt ske, der hvor det bliver for besværligt og konfliktfyldt at nærme sig hinanden. Bebrejdelser, magtkampe og tilbagetrækning kan komme til at fylde.

Parterapi kan hjælpe i samspillet mellem jer

Det kan være nærliggende at mene, at den anden er problemet, når der er rod i parforholdet. Men det viser sig oftest, at  det er samspillet imellem ægtefællerne, der er problemet – måden vi kommunikerer sammen og møder hinanden, kan være lige så destruktiv som den kan være konstruktiv.

Når problemerne opstår, kan det give lejlighed til at udvikle evnen til samliv – igennem terapi kan der opnåes dybere forståelse for hinanden, der kan tilegnes nye måder at håndtere de konflikter, som naturligvis opstår. I terapien kan der gives hjælp til en bedre indbyrdes kommunikation, som meget ofte kan afklare tilsyneladende uløselige problemer.

Når to mennesker mødes, mødes også to “livs-bagager” – dvs at hver især har vi vores oplevelser og erfaringer med os, som uvægerligt bliver taget med ind i parforholdet og præger samværet. I nogle tilfælde kan fortiden blive meget ødelæggende ind i et parforhold – og her kan det være en stor hjælp sammen at finde indsigt, forståelse og nye veje i forhold til “den medbragte bagage”.

Det kan være meget svært at løse op for problemer i parforholdet på egen hånd, da begge parter er dybt involveret følelsesmæssigt i det, der sker. At lukke en udenforstående person ind, som kan se det hele lidt på afstand og forstå begge parter, kan være en stor hjælp.

Når det først er gået galt i parforholdet, er det nemt at tro, at græsset er grønnere på den anden side af hækken – men sandheden er faktisk, at græsset er grønnest dér hvor det bliver gødet og vandet!! Et parforhold skal nødvendigvis plejes og næres!!

Krise i jeres parforhold – kom i parterapi i Randers uden ventetid

Uanset hvilken krise eller hvilke problemer I har i jeres parforhold, kan jeg sandsynligvis hjælpe jer. Og jeg ved, at når I først har taget beslutningen for parterapi, har I ikke brug for ventetid. Jeg gør derfor alt hvad jeg kan for at finde en tid til jer hurtigst muligt!

Så hvis I har brug for at prøve parterapi, så ring til mig på 60686088 eller tryk kontaktknappen over mit billede og send mig en mail, så kontakter jeg jer tilbage snarest.

Jeg har par i terapi fra hele Østjylland og andre dele af Jylland, som har fundet det værd at køre efter. Jeg hjælper også gerne jer!

Af: Heidi Jacobsen