Særligt for unge

Er du ung, og synes du at det er udfordrende og svært..? Så er du absolut ikke den eneste! De fleste unge oplever en del af ungdomslivets udfordringer og problemer. Der er mange valg og beslutninger, der skal træffes, og der kan være stort pres fra forskellige sider. Du kender måske til spørgsmål og problemstillinger som ligner noget af følgende:

  1. Lav selvværdsfølelse – føler mig ikke god nok, ikke pæn nok, ikke klog nok, ikke…
  2. Identitet – hvem er jeg egentlig..?
  3. Fremtid – hvad skal jeg med mit liv, hvad kan jeg blive til..?
  4. Sexualitet – hvordan lever jeg med min sexualitet, og passer på mig selv..?
  5. Rusmidler – hvordan siger jeg til og fra, hvor er grænsen, hvad er ok..?
  6. Popularitet – hvad/hvem er det egentlig, der styrer mig..?
  7. Usikkerhed – svært at være selvsikker, udtrykke min egen mening osv…
  8. Ensomhedsfølelse – savner nære og indholdsrige venskaber…
  9. Forelskelse – kærestesorg, eller savner måske en kæreste…

Hvis du kan nikke genkendende til noget af ovenstående i dit eget liv, skal du vide, at du er helt normal !!  Og der findes endnu flere helt almindelige ungdomsproblemer.  Men selvom det er helt normalt, er det en rigtig dårlig idé selv at gå rundt og kæmpe med det. Sørg for at få snakket med en person, som kan hjæpe dig med at tackle det, der er svært for dig. Det gælder selvfølgelig også, hvis du kæmper med noget helt andet eller er endt i en eller anden særlig svær situation.

Du er meget velkommen til at kontakte mig. Jeg tager også unge mennesker i terapi, og oplever at samtalerne kan løsne vældig meget op for noget af det, der er besværligt. Det er en mulighed at kontakte mig ganske uforpligtende pr. mail eller telefon, hvor jeg kan få lidt indblik i, hvad du kæmper med – og jeg kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad du skal gøre ved det.

Af: Heidi Jacobsen