Øreakupunktur – behandling

Øreakupunktur er en behandlingsform som på mange fronter kan være et godt supplement til terapi – fordi psykiske belastninger ofte sætter sig i kroppen som smerter, spændinger eller ubalancer af forskellig karakter. Ved behandling med nåle i øret kan de fysiske gener og problemer behandles samtidig med at der arbejdes på de psykiske problemer gennem samtaleterapien.

Krop og psyke hænger sammen – når der arbejdes med psykiske problemstillinger får kroppen det ofte bedre, men når der samtidig arbejdes med de kropslige ubalancer, så kan de psykiske ubalancer også løsnes og blive mere tilgængelige, dvs øreakupunkturen kan også påvirke terapiens effekt.

Auriculoterapi

Den form for øreakupunktur jeg arbejder med kaldes “Auriculoterapi” – der arbejdes ud fra en forskningsbaseret teori om at hele kroppens nervebaner er repræsenteret i øret, kroppen er altså kortlagt i øret (se mere på min side “øreakupunktur-forskning”).

Der kan arbejdes med stort set alle slags symptomer gennem auriculoterapien; fx smerter, spændinger, stress, angst, depression, seksualitet/hormoner, allergi, vægttab, abstinenser, mm.

Øreakupunktur – hvordan?

Der arbejdes med to forskellige slags nåle – små permanåle som sættes i øret og bliver siddende til de selv falder ud (2-10 dage) – eller almindelige akupunkturnåle som sættes i og skal sidde ca 30 min.

De relevante akupunktur punkter findes ved at vi først taler om hvad problemet og symptomerne er, derefter søges “det syge punkt” med en punktsøger eller en “smerte-trykpen”, og der sættes en nål i punktet.

Nogle oplever en effekt allerede efter første behandling med øreakupunktur. Men generelt skal der beregnes 4-5 behandlinger med ca 1 uges interval for at opnå effekten. Der kan ikke garanteres en effekt, men rigtig mange oplever en god effekt.

Øreakupunktur – bedst kombineret med terapeutisk behandling

Efter min bedste overbevisning giver øreakupunkturen mest mening og det bedste resultat i samklang med et terapeutisk forløb hvor der arbejdes dybere med de personlige og følelsesmæssige ting som oftest ligger bag de kropslige symptomer. Derfor anbefaler jeg en kombineret behandling. Men det er også muligt at få øreakupunktur hos mig uden samtaleterapi.

Af: Heidi Jacobsen